830 ezer embert kértek otthona elhagyására Japánban a heves esőzések miatt

időjárás
2019 július 02., 04:37
comments 19

Több mint 800 ezer embert szólítottak fel a japán hatóságok arra, hogy hagyják el otthonukat és vonuljanak biztonságos helyekre, miután az ország délnyugati Kjúsú szigetére heves esők zúdultak, amelyek áradásokkal és földcsuszamlásokkal fenyegetnek - jelentette az NHK japán közszolgálati televízió.

A híradás szerint a hatóságok biztonsági figyelmeztetését 388 ezer háztartásba, azaz nagyjából 830 ezer emberhez juttatták el Kagosimában és másik három prefektúrában. A kagosimai Icsikikusikino város 6 ezer lakosát utasították lakóhelyének elhagyására.

Szacumasendai városára vasárnap 24 óra alatt 360 milliméter eső zúdult, jócskán meghaladva a júliusi egész havi 290 milliméter átlagos csapadékmennyiséget - jelentette a japán meteorológiai intézet. Hétfő éjjelre és keddre további 150 milliméternyi esőt jeleztek előre Kjúsú déli területeire. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.