Szódabikarbóna helyett mosószódát árultak egy XIII. kerületi boltban

élelmiszer
2019 július 02., 10:24
comments 132

Szódabikarbóna helyett tévedésből mosószódát árultak a XIII. kerület, Katona József utcában található, zömmel csomagolásmentes Ligeti Boltban - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel.

A közleményben felhívták a figyelmet, a mosószóda lúgos kémhatású anyag, amely a bőrre, nyálkahártyára kerülve felmaródást okoz. Lenyelése után égő érzés jelentkezik a szájüregben, a garatban, a gyomorban, és nyálzás, erős hasi fájdalom, sípoló légzés léphet fel. 

Az NNK arra kéri azokat, akik fogyasztottak a tévedésből árusított mosószódából, hogy feltétlenül forduljanak orvoshoz.

Az ügyben vizsgálatot indított a Fővárosi Kormányhivatal is - tették hozzá.

A Ligeti Bolt a honlapján azt írta, június 18. és július 1. között árusították a mosószódát szódabikarbóna helyett.

A téves forgalmazás oka az volt, hogy a beszállító a megrendelt 25 kilogrammos szódabikarbóna helyett hasonló kiszerelésű mosószódát szállított - tudatták.

Közölték, a termék forgalmazását azonnali hatállyal felfüggesztették, a kimért szódabikarbóna forgalmazásának megszüntetését pedig fontolóra veszik. 

A bolt arra kéri a vásárlókat, hogy aki a boltban ez időszak alatt szódabikarbónát vett, az vagy csak tisztítószerként használja, vagy vigye vissza a boltok valamelyikébe, ahol visszaveszik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.