77 gyerek, köztük egy agytumoros kislány van a röszkei tranzitzónában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Mivel az éheztetés a mindennapi gyakorlat része lett, ismeretlen tettes ellen feljelentést nyújt be a menetrendszerű éheztetés miatt, közölte Szél Bernadett a 24.hu-val, miután szerdán Bősz Anett képviselővel meglátogatták a röszkei tranzitzónát. A független országgyűlési képviselő beszámolója szerint jelenleg

133 ember, köztük 77 gyermek él a drótok közt. 

Köztük egy 10 éves agytumoros kislány, aki csak kemoterápiás kezelésre hagyhatja el a tranzitzónát. Családjával 3,5 hónapja él Röszkén, édesapja elmondása szerint a kislányt havi egy-két alkalommal látja el kórházban orvos. Szél Bernadett hozzátette:

van olyan család, aki több mint egy éve tartózkodik a tranzitban.

A meleg miatt elviselhetetlenek a körülmények: a hálóhelyiségekben nincsen légkondicionáló, többen átköltöztek a konyhába, mert ott legalább van. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.