77 gyerek, köztük egy agytumoros kislány van a röszkei tranzitzónában

Mivel az éheztetés a mindennapi gyakorlat része lett, ismeretlen tettes ellen feljelentést nyújt be a menetrendszerű éheztetés miatt, közölte Szél Bernadett a 24.hu-val, miután szerdán Bősz Anett képviselővel meglátogatták a röszkei tranzitzónát. A független országgyűlési képviselő beszámolója szerint jelenleg

133 ember, köztük 77 gyermek él a drótok közt. 

Köztük egy 10 éves agytumoros kislány, aki csak kemoterápiás kezelésre hagyhatja el a tranzitzónát. Családjával 3,5 hónapja él Röszkén, édesapja elmondása szerint a kislányt havi egy-két alkalommal látja el kórházban orvos. Szél Bernadett hozzátette:

van olyan család, aki több mint egy éve tartózkodik a tranzitban.

A meleg miatt elviselhetetlenek a körülmények: a hálóhelyiségekben nincsen légkondicionáló, többen átköltöztek a konyhába, mert ott legalább van. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.