David Sassoli az Európai Parlament új elnöke

POLITIKA
2019 július 03., 11:25
comments 145

Az olasz David Sassolit választották meg szerdán az Európai Parlament elnökének 345 szavazattal, ezzel a szocialista frakcióhoz került az EP irányítása. Ő most a következő két és fél évben lesz a parlament elnöke, az 5 éves EP ciklus második felében pedig az Európai Néppárt adja majd a következő elnököt. Sassoli Olaszországban televíziós újságíróként dolgozott mielőtt 2009-ben politikai pályára lépett. Az olasz politikus megválasztása a Politico szerint viszonylag váratlan, sokáig a bolgár szocialista Sergei Stanishevet emlegették esélyesként, mert úgy tűnt, hogy a kelet-európai országoknak is akarnak adni legalább egy relatív fontos pozíciót, miután a jelenlegi tervek szerint az unió más fontos posztjaira, német, francia, belga és spanyol politikusok kerülnek majd.

Sassoli, aki nem kampányolt nyíltan a pozícióért, korábban az EP alelnökeként dolgozott. A politikus a mérsékelt baloldali olasz Demokrata Párt képivselőjeként került az Európai Parlamentbe, így a baloldali S&D tömb tagja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.