ENSZ: háborús bűncselekmény a líbiai menekülttábor elleni légicsapás

külföld
2019 július 03., 13:29
comments 29

Elítéli az ENSZ a líbiai főváros melletti menekülttábort ért légicsapást, írja a BBC. A szerdára virradóra történt rakétatámadás, aminek legalább 44 halottja és 130 sebesültje van, a világszervezet szerint kimeríti a háborús bűncselekmény fogalmát.

photo_camera Fotó: MAHMUD TURKIA/AFP

Azt, hogy ki hajtotta végre a légicsapást, továbbra sem tudni. A tripoli kormány szerint a Nyugattal barátkozó Haftar tábornok egyik külföldi szövetségese követte el, mert a gyanú szerint a menekültek mellett fegyvereket is őriztek a telepen. Ezt a kormányzat tagadja. Az AP szerint viszont a központot fenntartó milícia egy közeli épületben tartotta fegyvereit és járműveit.

photo_camera Fotó: MAHMUD TURKIA/AFP

Az ország keleti felét ellenőrző Haftar hétfőn jelentette be, hogy heves légitámadásokat fog indítani tripoli célpontok ellen, miután a fővárost körülzáró ostromgyűrűje hatástalannak bizonyult a kormány megdöntésére. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt