Hiába hiányzik Orbánnak, tovább szigorodik a pirotechnika használata a stadionokban

sport
2019 július 03., 14:28
comments 29

Szigorodnak a pirotechnikai eszközök illegális használatával büntetések, jelentette be az MLSZ keddi elnökségi ülése után. A döntést többek közt azzal indokolják, hogy miközben az erőszakos események száma csökkent a hazai arénákban, 

számos súlyos baleset történt pirotechnika használata miatt. 

Tavaly augusztusban egy öt esztendős gyermek keze súlyosan sérült, illetve egy intézkedő tűzoltó veszítette el hallását egy robbanás után, teszik hozzá. Kiemelik, hogy a mentőszolgálat és a tűzoltóság munkatársainak rendszeresen be kellett avatkoznia, kockáztatva saját testi épségüket is. 

A miniszterelnök még az épülő diósgyőri stadion bejárásakor beszélgetett szurkolókkal, akik a találkozó után elmondták, hogy

„felvetettük neki, hogy a pirotechnika nagyon hiányzik a stadionokból, erre azt válaszolta, hogy neki is, mert nem igazi a hangulat nélküle. Nem érti, hogy az MLSZ miért tiltja. Én felhívtam a figyelmét rá, hogy ezt törvény szabályozza, erre volt a reakciója, hogy ha az MLSZ benyújtana egy módosítást, akkor ők megszavaznák.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.