Vádat emeltek a soroksári futónő hat évvel ezelőtti meggyilkolása miatt

A vádirat szerint a támadás idején 35 éves R. Szilveszter  2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerület, Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó nőre, egy közeli bokros területre hurcolta, ahol szexuálisan is bántalmazta, majd megölte. Ezután elvette az áldozata mobiltelefonját és távozott.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas célból elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre ami tíz évtől huszonöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A nyomozás évekig húzódott, a Blikk pedig tavaly arról írt, hogy a rendőrség súlyos hibákat követett el, és sokkal korábban elkaphatták volna a gyilkost.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.