Vádat emeltek a soroksári futónő hat évvel ezelőtti meggyilkolása miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A vádirat szerint a támadás idején 35 éves R. Szilveszter  2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerület, Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó nőre, egy közeli bokros területre hurcolta, ahol szexuálisan is bántalmazta, majd megölte. Ezután elvette az áldozata mobiltelefonját és távozott.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas célból elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre ami tíz évtől huszonöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A nyomozás évekig húzódott, a Blikk pedig tavaly arról írt, hogy a rendőrség súlyos hibákat követett el, és sokkal korábban elkaphatták volna a gyilkost.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.