Bolsonaro elnök testőrei használták a frekvenciát, ezért nem működött a VAR a brazil-argetinon

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Jair Bolsonaro brazil elnök miatt nem tudott kommunikálni egymással a keddi Brazília-Argentína Copa America-elődöntőn a játékvezető és a videonéző VAR-csapat - derült ki a meccs után. Az elnöki testőrség ugyanis a bírók rádiófrekvenciáját használta.

A vesztes meccs után Lionel Messivel az élen több argetin sztár is arra panaszkodott, hogy borzalmas volt a bíráskodás, ráadásul a csapatuk két tizenegyesgyanús szituációját sem ellenőrizték le utólag a VAR-ral. 

A Messi által név szerint is emlegetett dél-amerikai labdarúgószövetség, a Conmebol később elismerte, hogy a meccs előtt Bolsonaroék miatt tényleg nem volt rádiókapcsolat a pályán tevékenykedő játékvezetői csapat és a VAR-csapat között. De azt állították, hogy ezt a meccs kezdetére helyreállították. Ezt azonban sokan kétkedve fogadták, főleg annak a fényében, hogy meccs közben igencsak úgy tűnt, a két vitatott szituációt meg sem nézték a VAR-ral. Ráadásul az egyik ilyen, brazil kapu előtti argentin esés után közvetlenül, az azután indított kontrából lőtte Brazília a második gólját.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.