Bolsonaro elnök testőrei használták a frekvenciát, ezért nem működött a VAR a brazil-argetinon

Jair Bolsonaro brazil elnök miatt nem tudott kommunikálni egymással a keddi Brazília-Argentína Copa America-elődöntőn a játékvezető és a videonéző VAR-csapat - derült ki a meccs után. Az elnöki testőrség ugyanis a bírók rádiófrekvenciáját használta.

A vesztes meccs után Lionel Messivel az élen több argetin sztár is arra panaszkodott, hogy borzalmas volt a bíráskodás, ráadásul a csapatuk két tizenegyesgyanús szituációját sem ellenőrizték le utólag a VAR-ral. 

A Messi által név szerint is emlegetett dél-amerikai labdarúgószövetség, a Conmebol később elismerte, hogy a meccs előtt Bolsonaroék miatt tényleg nem volt rádiókapcsolat a pályán tevékenykedő játékvezetői csapat és a VAR-csapat között. De azt állították, hogy ezt a meccs kezdetére helyreállították. Ezt azonban sokan kétkedve fogadták, főleg annak a fényében, hogy meccs közben igencsak úgy tűnt, a két vitatott szituációt meg sem nézték a VAR-ral. Ráadásul az egyik ilyen, brazil kapu előtti argentin esés után közvetlenül, az azután indított kontrából lőtte Brazília a második gólját.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.