Bolsonaro elnök testőrei használták a frekvenciát, ezért nem működött a VAR a brazil-argetinon

sport
2019 július 04., 15:15
comments 30

Jair Bolsonaro brazil elnök miatt nem tudott kommunikálni egymással a keddi Brazília-Argentína Copa America-elődöntőn a játékvezető és a videonéző VAR-csapat - derült ki a meccs után. Az elnöki testőrség ugyanis a bírók rádiófrekvenciáját használta.

A vesztes meccs után Lionel Messivel az élen több argetin sztár is arra panaszkodott, hogy borzalmas volt a bíráskodás, ráadásul a csapatuk két tizenegyesgyanús szituációját sem ellenőrizték le utólag a VAR-ral.

link Forrás

A Messi által név szerint is emlegetett dél-amerikai labdarúgószövetség, a Conmebol később elismerte, hogy a meccs előtt Bolsonaroék miatt tényleg nem volt rádiókapcsolat a pályán tevékenykedő játékvezetői csapat és a VAR-csapat között. De azt állították, hogy ezt a meccs kezdetére helyreállították. Ezt azonban sokan kétkedve fogadták, főleg annak a fényében, hogy meccs közben igencsak úgy tűnt, a két vitatott szituációt meg sem nézték a VAR-ral. Ráadásul az egyik ilyen, brazil kapu előtti argentin esés után közvetlenül, az azután indított kontrából lőtte Brazília a második gólját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.