Megmentette az anyja életét egy 6 éves kisfiú

Egy talpraesett 6 éves kisfiú megmentette az édesanyja életét a hívásfogadó operátor, a mentők és a rendőrség ügyeletesének segítségével – írta meg a police.hu.

A gyerek pár napja Balatonszabadiból azzal hívta fel a 112 segélyhívó számot, hogy az édesanyja nagyon rosszul érzi magát: csak fekszik az ágyon, remeg, és semmire sem reagál. A lakcímüket nem tudta megmondani, ezért a Miskolci Hívásfogadó Központ munkatársa segítő kérdésekkel próbálta megtudni a fontos részleteket. Arra kérte a rémült gyereket, hogy a szomszédban kérjen segítséget egy felnőttől.

A fiú végül megmondta a település és az utca nevét, de a házszámot nem tudta. Az operátor közben összekapcsolta a hívást a mentőszolgálat és a rendőrség területileg illetékes ügyeletével. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában szolgálatot teljesítő rendőr kérdésére a gyerek a házuk színének megadásával és az udvaron látható tárgyak megnevezésével próbálta segíteni a címre tartó egységeket. A fiú végül átment a szomszédba, és átadta a telefont egy nőnek.

A közben megérkező járőrök, majd a mentők stabilizálták az édesanya állapotát, aki a gyereke okos viselkedésének és a készenléti szervek gyors együttműködésének hála már otthon lábadozik. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.