Megmentette az anyja életét egy 6 éves kisfiú

baleset
2019 július 04., 04:20
comments 228

Egy talpraesett 6 éves kisfiú megmentette az édesanyja életét a hívásfogadó operátor, a mentők és a rendőrség ügyeletesének segítségével – írta meg a police.hu.

A gyerek pár napja Balatonszabadiból azzal hívta fel a 112 segélyhívó számot, hogy az édesanyja nagyon rosszul érzi magát: csak fekszik az ágyon, remeg, és semmire sem reagál. A lakcímüket nem tudta megmondani, ezért a Miskolci Hívásfogadó Központ munkatársa segítő kérdésekkel próbálta megtudni a fontos részleteket. Arra kérte a rémült gyereket, hogy a szomszédban kérjen segítséget egy felnőttől.

A fiú végül megmondta a település és az utca nevét, de a házszámot nem tudta. Az operátor közben összekapcsolta a hívást a mentőszolgálat és a rendőrség területileg illetékes ügyeletével. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában szolgálatot teljesítő rendőr kérdésére a gyerek a házuk színének megadásával és az udvaron látható tárgyak megnevezésével próbálta segíteni a címre tartó egységeket. A fiú végül átment a szomszédba, és átadta a telefont egy nőnek.

A közben megérkező járőrök, majd a mentők stabilizálták az édesanya állapotát, aki a gyereke okos viselkedésének és a készenléti szervek gyors együttműködésének hála már otthon lábadozik. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.