Csak felfüggesztettet kapott a diákjainak szexuális ajánlatokat tevő soroksári tanár

bűnügy
2019 július 05., 13:31
comments 185

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy soroksári középiskolai tanárt, mert sértő megjegyzéseivel, cselekményeivel 

veszélyeztette diákjai erkölcsi, érzelmi fejlődését. 

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a tanár sértő, megalázó, többnyire szexuális tartalmú megjegyzéseivel és cselekményeivel a nevelése és felügyelete alatt álló 15 és 17 év közötti diákok erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. 

Továbbá a tanár egy diák bőrszínére utalva is többször tett sértő megjegyzéseket a többi diák előtt, és ezzel megsértette a diák emberi méltóságát. A törvényszék másodfokú, jogerős határozatával 23 rendbeli, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 

2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 5 év tanári foglalkozástól eltiltásra ítélte a tanárt.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a vádirat szerint több esetben arra utalt, hogy az adott diáklány szexuális szolgáltatásért cserébe jobb jegyet kaphat, más esetekben célzásokat tett a tanulók szexuális életére, vagy szexre utaló mozdulatokat tett.

A hvg.hu riportja szerint „több tanár is tudott róla, hogy minősíthetetlenül viselkedik kollégájuk a diáklányokkal, de senki nem mert szólni. Ebben az is szerepet játszhatott, hogy a molesztáló apja, aki az iskola alapító igazgatója, a Fidesz-KDNP színeiben indult a választásokon, és mindenki tartott a kapcsolataitól és ügyvédjeitől.” Azt a tanárt, aki nyilatkozott az ügyről az RTL-nek, kirúgták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.