Megfenyegette a feleségét, hogy elvágja a torkát, 361 SMS-ben is zaklatta, de csak pénzbüntetésre ítélte a bíróság

bűnügy
2019 július 05., 06:08

A Tiszaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően, zaklatás vétsége és házastárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette miatt pénzbüntetést szabott ki egy 43 éves sajóörösi férfival szemben.

A férfi 2017-ben költözött el a feleségétől, miután megromlott a kapcsolatuk. Azonban a férfi nem tudott beletörődni a házasságuk megromlásába, ezért a tiszaújvárosi feleségének – annak kifejezett kérése ellenére – 2018. október 5. és november 5. között 361 SMS-t küldött, amivel tartósan és rendszeresen háborgatta, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott.

2018. november 3-án pedig az esti órákban 

telefonon is felhívta nőt, és azzal fenyegette, hogy el fogja vágni a torkát.Végül a nő magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben. 

A bíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésében 400 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a zaklató férfivel szemben.A végzés nem jogerős, mert ugyan azzal szemben a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség tárgyalás tartását nem kérte, azonban a vádlottnak erre a kézbesítéstől számított nyolc napon belül még lehetősége van. (Ügyészség)