Polt Péter felfüggesztené Demeter Márta mentelmi jogát, hogy vádat emelhessenek ellene hivatali visszaélés miatt

2019 július 5., péntek 7:22
284

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Kövér Lászlónál Demeter Márta országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, mivel az LMP-s képviselőt hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

A főügyészség közleménye a megindult büntetőeljárásban a megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat azzal a megjegyzéssel tette közzé a Facebookon, hogy a Magyar Honvédség Orbán Viktor lányát törvénysértő módon szállította.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, az ügyészség szerint Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki. Ez pedig visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas. A büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt