Egy nappal később a DK is csatlakozott a szegedi ellenzéki összefogáshoz

politika
2019 július 06., 09:06
comments 197

A koordinált ellenzéki fellépést pénteken bejelentő Összefogás Szegedért Egyesület, az MSZP, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért, az LMP és Jobbik után szombaton hetedikként a DK is csatlakozott a szegedi ellenzéki összefogáshoz, így az önkormányzati választáson minden körzetben egy ellenzéki jelölt fog szembenállni egy fideszessel, a polgármesteri címért küzdő Botka Lászlót pedig hét szervezet fogja támogatni az függetlenként elindított fideszes Nemesi Pál ellen.

Egy nappal korábban a szocialista párt Csongrád megyei elnöke és a térség országgyűlési képviselője, Szabó Sándor még azt nyilatkozta: „Soha ekkora mértékű összefogás nem valósult meg, mint ami az elmúlt 17 évben. A Demokratikus Koalícióval is volt egy megállapodásunk az európai parlamenti választásokat követően, de azt felrúgták. Természetesen mi nyitottak vagyunk, várjuk őket az összefogásba, amennyiben nem jönnek, akkor nekik is tudniuk kell, hogy ezzel a Fideszt támogatják.”

A 168 óra pedig azt nevezte meg a konfliktus okaként, hogy

„a szegedi DK-nak Botka László stábja felajánlotta, hogy négy egyéni körzetben indíthatnak jelöltet, de ők olyan körzetet is akartak ahol az MSZP több cikluson át sikeres aspiránst indított és mindig nyert is.”


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.