Egy nappal később a DK is csatlakozott a szegedi ellenzéki összefogáshoz

A koordinált ellenzéki fellépést pénteken bejelentő Összefogás Szegedért Egyesület, az MSZP, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd Magyarországért, az LMP és Jobbik után szombaton hetedikként a DK is csatlakozott a szegedi ellenzéki összefogáshoz, így az önkormányzati választáson minden körzetben egy ellenzéki jelölt fog szembenállni egy fideszessel, a polgármesteri címért küzdő Botka Lászlót pedig hét szervezet fogja támogatni az függetlenként elindított fideszes Nemesi Pál ellen.

Egy nappal korábban a szocialista párt Csongrád megyei elnöke és a térség országgyűlési képviselője, Szabó Sándor még azt nyilatkozta: „Soha ekkora mértékű összefogás nem valósult meg, mint ami az elmúlt 17 évben. A Demokratikus Koalícióval is volt egy megállapodásunk az európai parlamenti választásokat követően, de azt felrúgták. Természetesen mi nyitottak vagyunk, várjuk őket az összefogásba, amennyiben nem jönnek, akkor nekik is tudniuk kell, hogy ezzel a Fideszt támogatják.”

A 168 óra pedig azt nevezte meg a konfliktus okaként, hogy

„a szegedi DK-nak Botka László stábja felajánlotta, hogy négy egyéni körzetben indíthatnak jelöltet, de ők olyan körzetet is akartak ahol az MSZP több cikluson át sikeres aspiránst indított és mindig nyert is.”


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.