Észak-Korea szerint kémkedett a letartóztatott ausztrál diák

külföld
2019 július 06., 15:11
comments 44

Kémkedett az az ausztrál diák, akit még június 25-én vettek őrizetbe, majd tíznapos fogva tartás után a héten kitoloncoltak Észak-Koreából, közölte a diktatúra állami hírügynöksége. A közlemény szerint Alek Sigley azzal valósította meg a kémkedés tényállását, hogy rendszeresen posztolt saját profiljára, és beszámolókat írt az Észak-Koreában töltött idő alatt az NK News dél-koreai hírportálnak.

"Becsületesen elismerte, hogy kémkedett a belső információk összegyűjtése és másokkal való megosztása által, és több alkalommal is bocsánatunkért esedezett szuverenitásunk megsértése miatt,"

írják. Az ausztrál férfi pénteken Tokióban állt a sajtó elé, de azontúl, hogy közölte, hogy jól és biztonságban van, nem árult el részleteket, hogy miért vették őrizetbe, és mi történt vele Phenjanban az alatt a tíz nap alatt, amíg börtönben volt. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.