Kendernay János lett az LMP társ nélküli társelnöke

politika
2019 július 06., 11:13
comments 73

Miután a május végi EP-választás eredményét látva lemondott az LMP teljes elnöksége, rendkívüli tisztújító kongresszust hívott össze a párt szombatra. A Mérce úgy tudja, hogy a küldöttek döntöttek, és

Kendernay Jánost választották meg Ferenczi Istvánnal szemben társelnöknek.

Akinek társa amúgy nem lesz: egyedül Schmuck Erzsébet pályázott volna a női posztra, de korábbi büntetése miatt nem indulhatott párttisztségért.

A Mérce szerint Kendernay János tavaly óta az LMP elnökségi tagja, korábban állítólag Brüsszelben élt. Legemlékezetesebb tette tavaly novemberben volt: a német Zöldpárt EP-listájára szeretett volna felkerülni. Nem sikerült. Keresztes Lóránt akkori LMP elnök nem tudta megmagyarázni, hogy mi volt ezzel Kendernay szándéka.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.