Kendernay János lett az LMP társ nélküli társelnöke

Miután a május végi EP-választás eredményét látva lemondott az LMP teljes elnöksége, rendkívüli tisztújító kongresszust hívott össze a párt szombatra. A Mérce úgy tudja, hogy a küldöttek döntöttek, és 

Kendernay Jánost választották meg Ferenczi Istvánnal szemben társelnöknek.

Akinek társa amúgy nem lesz: egyedül Schmuck Erzsébet pályázott volna a női posztra, de korábbi büntetése miatt nem indulhatott párttisztségért. 

A Mérce szerint Kendernay János tavaly óta az LMP elnökségi tagja, korábban állítólag Brüsszelben élt. Legemlékezetesebb tette tavaly novemberben volt: a német Zöldpárt EP-listájára szeretett volna felkerülni. Nem sikerült. Keresztes Lóránt akkori LMP elnök nem tudta megmagyarázni, hogy mi volt ezzel Kendernay szándéka. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.