Láncfűrésszel faragott, vicces szobrot állítottak szlovéniai szülővárosában Melania Trumpnak

Impozáns, egy elszáradt, de még álló fából láncfűrésszel kifaragott szobrot állítottak szlovéniai szülővárosa, Sevnica mellett Melania Trumpnak, az amerikai elnök feleségének. 

Fotó: JURE MAKOVEC/AFP

Az alkotás Brad Downey Berlinben élő amerikai képzőművész egyik alkotásának a része, de a szobrot mégsem ő csinálta. A szóban forgó alkotás maga ugyanis egy dokumentumfilm, ami Maxiról, egy helyi munkásról szól, aki ugyanabban az évben - 1970-ben - és ugyanabban a kórházban született, mint Melanija Knavs, de az életük később egészen más irányba fordult. 

Fotó: JURE MAKOVEC/AFP

A több hónapon ár készült filmben Maxi saját magáról, Szlovéniáról, Amerikáról, a bevándorlásról és hasonlókról mesél és közben láncfűrésszel kifaragja a szobrot. 

Fotó: JURE MAKOVEC/AFP

Downeynak közben kiállítása van Ljubljanában, aminek szintén nem rossz hírverés a viccesen palacsintaképű szobor.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.