Szijjártó Péter volt futsalos csapattársa lett a Budapest Honvéd ügyvezetője

bűnügy
2019 július 8., 11:44
comments 105

Az Index ír arról, hogy új ügyvezető igazgatója van a Budapest Honvédnak Kun Gábor személyében. A kispesti klubot tavasszal vásárolta meg egy fideszes politikus-vállalkozó cége. Bozó Zoltán 2014-ben még a kormánypárt polgármesterjelöltje volt Szentesen, de simán kikapott. Távközlési cége viszont szerencsésebb: ők üzemeltetik a déli határon épített kerítést öt év alatt 6,5 milliárd forintért. És korábban nagyrészt ők is építették a jelzőrendszerrel ellátott okoskerítést, sajtóhírek szerint 18 milliárdért.  

photo_camera Kun Gábor Fotó: Honvéd

A most a klub élére ügyvezetőként érkező Kun a Ferencváros és a Honvéd utánpótlásában nevelkedett, később a Vecsés és az Újbuda játékosaként, az NB II-ben, és NB III-ban szerepelt. A nagypályás fociról aztán futsalra váltott, 2012-ben igazolt a Fraditól a Dunakeszi Kinizsihez, ahol Szijjártó Péter csapattársa lett. Volt gólkirály is a másodosztályi futsalligában, 56 góllal. 

Az elmúlt 20 évben végigjártam a ranglétrát, ezért ismerem a játékosok gondolkodását és az öltözők világát belülről, edzettem én is keményen, voltam sérült is. Emellett az elmúlt 6-7 évben már a civil karrieremet is építettem és számottevő menedzseri és vezetői tapasztalattal lettem gazdagabb egy nagy szervezetnél

- mondta el Kun a klub honlapján megjelent interjúban. Az Index cikke megjegyzi, hogy a nagy szervezetként vélhetően a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt.-ra utal, ugyanis Kun a Külgazdasági és Külügyminisztérium által létrehozott cégnél volt vezérigazgató-helyettes.

A sikertörténetként nehezen eladható MNKH a 2012-es alapítása után 3 év alatt 9,5 milliárd forintos üzemi veszteséget hozott össze, 2016-ban pedig 9,1 milliárd forintos anyagi ráfordítással 5,6 milliárd forintos bevételt tudott összehozni, majd tavaly megszűnt, amikor egybeolvadt a Magyar Kereskedelemfejlesztési és Promóciós Kft.

Kun beszélt arról is, hogy az új tulajdonosok miatt stabil a klub anyagi helyzete, és az akadémiai képzés miatt a jövő is biztató. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt