M4: Megvette a Honvédot a fideszes politikus cége

George F. Hemingway eladta a Budapest Honvédot - írja az m4sport.hu, amely korábbi sajtóhírekhez hasonlóan úgy tudja, a vevő a metALCOM Zrt.-hez közeli cégcsoport. „Pénteken este telefonon kerestük George F. Hemingway-t, aki azonban nem kívánta kommentálni értesülésünket. Úgy tudjuk, a jövő hét folyamán várható a hivatalos bejelentés az ügyben” - folytatja a közmédia sportportálja.

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa beszédet mond, mellette Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az új Bozsik Stadion alapkőletételi ünnepségén a XIX. kerületi Puskás Ferenc utcában 2019. március 21-én.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Hétfőn szinte egyidőben közölte saját információjaként az Orbán-közeli Nemzeti Sport és a független 24.hu, hogy a szentesi Metalcom lehet a Budapest Honvéd focicsapatának és a klub fociakadémiájának a vevő.

Ahogy akkor írtuk, a cég tulajdonosa egy fideszes politikus, az 51 éves szentesi Bozó Zoltán, aki 2014-ben a Fidesz szentesi polgármesterjelöltje volt, de elég simán kikapott a baloldali ellenzék jelöltjétől. Bozó távközlési cége leginkább arról ismert, hogy ők üzemeltetik a déli határon épített kerítést öt év alatt 6,5 milliárd forintért. És korábban nagyrészt ők is építették a jelzőrendszerrel ellátott okoskerítést, sajtóhírek szerint 18 milliárdért. 

Kedden Hemingway már azt nyilatkozta, hogy ha megtörténik az adás-vétel, azzal ki is száll a magyar futballból. A kispesti klubigazgató a kérdésre, hogy szerinte 2019-ben hány százalékosan működik tisztán piaci alapokon a magyar futball, úgy válaszolt:

nulla.