A határkerítést üzemeltető bukott fideszes polgármesterjelölt veheti meg a Honvédot

2019 április 1., hétfő 14:08
107

Igazi NERB1-es csapat lehet a Honvédból.

Szinte egyidőben közölte saját információjaként az Orbán-közeli Nemzeti Sport és a független 24.hu, hogy a szentesi Metalcom Zrt lehet a Budapest Honvéd focicsapatának és a klub fociakadémiájának a vevője. 

A cég tulajdonosa egy fideszes politikus: az az 51 éves szentesi Bozó Zoltán, aki 2014-ben a Fidesz szentesi polgármesterjelöltje volt, de elég simán kikapott a baloldali ellenzék, vagyis a MSZP-DK-EGYÜTT-PM négyes által támogatott Szirbik Imrétől.

Bozó távközlési cége leginkább arról ismert, hogy ők üzemeltetik a déli határon épített kerítést öt év alatt 6,5 milliárd forintért. És korábban nagyrészt ők is építették a jelzőrendszerrel ellátott okoskerítést, sajtóhírek szerint 18 milliárdért.

Az Index korábbi cikke szerint a szerb-magyar határon felhúzott kerítés munkái közül a METALCOM építette a gerinchálózat egy részét 1,72 milliárd forintért, a cég tervezte meg és kivitelezte az intelligens jelzőrendszert 16 milliárdért, végezte el az oszlophely-tisztítást 140 millió forintért, telepített az ADSS-t 71 millióért, valamint végzett Tisza átfúrást 78 millióért.

A 24.hu kérdésére Bozó először nem akarta kommentálni az értesülést, de annak hallatán, hogy a jövő utáni hétre állítólag meg is születhet az egyezség a Honvéd-tulaj Hemingway-jel, azt mondta:

“Várjuk ki a jövő hetet”

A Honvéd mostani tulajdonosa egy tavaly a Sportnak adott interjújában 10 millió euróra becsülte a futballklub és az akadémia lehetséges eladási árát.

Bozónak volt már köze labdás csapatsporthoz, amennyiben 9 évig ült a szentesi vízilabdaklub elnökségében. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt