A határkerítést üzemeltető bukott fideszes polgármesterjelölt veheti meg a Honvédot

Igazi NERB1-es csapat lehet a Honvédból.

Szinte egyidőben közölte saját információjaként az Orbán-közeli Nemzeti Sport és a független 24.hu, hogy a szentesi Metalcom Zrt lehet a Budapest Honvéd focicsapatának és a klub fociakadémiájának a vevője. 

A cég tulajdonosa egy fideszes politikus: az az 51 éves szentesi Bozó Zoltán, aki 2014-ben a Fidesz szentesi polgármesterjelöltje volt, de elég simán kikapott a baloldali ellenzék, vagyis a MSZP-DK-EGYÜTT-PM négyes által támogatott Szirbik Imrétől.

Bozó távközlési cége leginkább arról ismert, hogy ők üzemeltetik a déli határon épített kerítést öt év alatt 6,5 milliárd forintért. És korábban nagyrészt ők is építették a jelzőrendszerrel ellátott okoskerítést, sajtóhírek szerint 18 milliárdért.

Az Index korábbi cikke szerint a szerb-magyar határon felhúzott kerítés munkái közül a METALCOM építette a gerinchálózat egy részét 1,72 milliárd forintért, a cég tervezte meg és kivitelezte az intelligens jelzőrendszert 16 milliárdért, végezte el az oszlophely-tisztítást 140 millió forintért, telepített az ADSS-t 71 millióért, valamint végzett Tisza átfúrást 78 millióért.

A 24.hu kérdésére Bozó először nem akarta kommentálni az értesülést, de annak hallatán, hogy a jövő utáni hétre állítólag meg is születhet az egyezség a Honvéd-tulaj Hemingway-jel, azt mondta:

“Várjuk ki a jövő hetet”

A Honvéd mostani tulajdonosa egy tavaly a Sportnak adott interjújában 10 millió euróra becsülte a futballklub és az akadémia lehetséges eladási árát.

Bozónak volt már köze labdás csapatsporthoz, amennyiben 9 évig ült a szentesi vízilabdaklub elnökségében. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.