Várnai László: „Karácsony Gergely hazudik, amikor azzal próbál lejáratni, hogy engem családon belüli erőszakért, »nőverésért« elítéltek”

Budapest
2019 július 08., 11:33
comments 393

Karácsony Gergely a 444-nek adott interjúban azt nyilatkozta, hogy nem támogatja  Várnai Lászlót, a Civilzuglóért Egyesület polgármester-jelöltjét, mivel állítása szerint a képviselő korábban bántalmazta a feleségét. Pontosan ezt mondta:  

Melyik polgármester-jelöltre hagyná szívesebben Zuglót? Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármesterre, a zuglói civil képviselő Várnai Lászlóra, vagy a nem zuglói MSZP-s Horváth Csabára?

Rozgonyi Zoltánra semmiképpen sem. 

Várnai Laci képviselői munkáját sokra tartom, de nem alkalmas a posztra. Bizonyos képességek hiányoznak belőle ahhoz, hogy jó polgármester legyen, és nem elég kiegyensúlyozott személyiség ahhoz, hogy vezessen egy 22 milliárdos költségvetésű kerületet. Ha lenne egy fideszes politikus, aki a nyílt utcán bántalmazta a feleségét, akkor minden ellenzéki szavazó azt gondolná, hogy távozzon a közéletből. Nem tudom, miért gondoljuk másképpen az LMP-ből emiatt kizárt képviselő esetében.

photo_camera Várnai László

Várnai László a 444-hez eljuttatott levélben reagált a politikus vádjára:

„Szakmai viták helyett személyes lejáratásba kezdeni nem túl tisztességes. Karácsony Gergely hazudik, amikor azzal próbál lejáratni, hogy engem bántalmazásért, családon belüli erőszakért, "nőverésért" elítéltek. Soha még csak meg sem gyanúsítottak ilyesmivel, ezért el sem ítélhettek. A most felemlegetett hangos utcai veszekedés 2012-ben volt, egy meg nem adott gyerekláthatási napért robbant ki, melyért pénzbírságot kaptam. Van erkölcsi bizonyítványom és vagyok olyan jó apa, mint Karácsony Gergely. 

Ezt tudatosan nőverésként újra előhozni tudatos rossz hírbe hozás, mondhatni fideszes tempó. Emlékeztetem, hajdanvolt szövetségesét, Juhász Pétert  hasonlóan aljas valótlan vádakkal járatta le a Fidesz. Juhászhoz  hasonlóan én is  kitartóan leplezem le a korrupciót, és ez ahogy az kínos volt Rogánnak, Zugló esetében kínos Karácsonynak. Szomorú, hogy Gergő is - ha már becézzük egymást - érdemi vita helyett ezzel a piti fideszes módszerrel él. 

Lehet egymás habitusát elemezni,  bizony én sokkal kevesebb korrupcióra hunytam volna szemet, mint ő, aki Zugló érdekével szemben a karrierjét tartotta szem előtt. Ha nem így teszi ma Zugló kevesebb parkolási botránnyal, megbundázott egypályázós közbeszerzéssel, a kevesebb elszivárgó pénz okán viszont több felújított intézménnyel rendelkezik.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.