A Jobbik helyi frakcióvezetőjét indítja polgármesterjelöltként ősszel a Jobbik, a Momentum és az LMP Debrecenben

Kőszeghy Csanád Ábelt, a Jobbik helyi önkormányzati frakcióvezetőjét indítja közös polgármesterjelöltként Debrecenben az őszi önkormányzati választáson a Jobbik, a Momentum és az LMP – jelentette be a három párt a városháza előtti sajtótájékoztatón.

Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője, a Jobbik, a Momentum és az LMP közös debreceni polgármesterjelöltje a bemutatkozó sajtótájékoztatóján Debrecenben, a régi városháza előtt 2019. július 9-én.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Mándi László, a Momentum debreceni elnöke azt mondta, a jelöltet 9 éves önkormányzati képviselői gyakorlata, frakcióvezetői és pénzügy bizottsági elnöki munkája teszi alkalmassá, hogy közös jelöltként induljon a városvezetői posztért.

Kőszeghy Csanád Ábel azt mondta, a hárompárti szövetségük továbbra is nyitott más pártok, illetve civil szervezetek előtt, ezért a képviselőjelölti listát csak később hozzák nyilvánosságra. De jelezte: az MSZP-vel és a DK-val „zátonyra futottak” a korábbi tárgyalások, további egyeztetéseknek a két parlamenti párt helyi szervezeteivel „nem látják értelmét”. (MTI)