Bedobta a szembe jövő busz szélvédőjét, mert nem engedték, hogy részegen szálljon fel

2019 július 10., szerda 4:54
112

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kővel törte be a Biharkeresztes irányába közlekedő távolsági busz szélvédőjét.

A férfi április 4-én délután részegen akart felszállni Biharkeresztesen az egyik helyközi járatú, menetrend szerint közlekedő autóbuszra, de a sofőr nem engedte fel.

Miután a busz elhajtott, a férfi gyalog indult el az úti célja, egy vidéki település irányába. Majd fél órával később felismerte, hogy ugyanaz a busz jön vele szemben  Biharkeresztes felé, amire nem engedték fel, felkapott egy követ az útpadkáról, és dühében az autóbusz vezetőfülkéje irányába dobta, a szélvédő betört, az üvegtörmelékek pedig a sofőr ruhájára és az ülésre szóródtak. 

A buszvezető a járművet megállította és a forgalmi irodán keresztül értesítette a rendőrséget, akik a vádlottat a helyszín közelében elfogták és előállították. Az esetnél személyi sérülés nem történt, de a buszban közel 40 ezer forint kár keletkezett. A vádlott a buszvezető ellen intézett támadással a sértett és a buszon utazó öt személy életét és testi épségét is veszélyeztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. (Ügyészség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt