Bedobta a szembe jövő busz szélvédőjét, mert nem engedték, hogy részegen szálljon fel

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kővel törte be a Biharkeresztes irányába közlekedő távolsági busz szélvédőjét.

A férfi április 4-én délután részegen akart felszállni Biharkeresztesen az egyik helyközi járatú, menetrend szerint közlekedő autóbuszra, de a sofőr nem engedte fel.

Miután a busz elhajtott, a férfi gyalog indult el az úti célja, egy vidéki település irányába. Majd fél órával később felismerte, hogy ugyanaz a busz jön vele szemben  Biharkeresztes felé, amire nem engedték fel, felkapott egy követ az útpadkáról, és dühében az autóbusz vezetőfülkéje irányába dobta, a szélvédő betört, az üvegtörmelékek pedig a sofőr ruhájára és az ülésre szóródtak. 

A buszvezető a járművet megállította és a forgalmi irodán keresztül értesítette a rendőrséget, akik a vádlottat a helyszín közelében elfogták és előállították. Az esetnél személyi sérülés nem történt, de a buszban közel 40 ezer forint kár keletkezett. A vádlott a buszvezető ellen intézett támadással a sértett és a buszon utazó öt személy életét és testi épségét is veszélyeztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. (Ügyészség)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.