Menet közben ment tönkre és izzott fel egy amerikai utasszállító motorja

Nem mindennapi látványban volt részük az amerikai Delta légitársaság utasainak, amikor egy hangos csattanás után kinéztek az ablakon: a gép egyik hajtóművében, akár egy rulettkerékben egy levált fém alkatrészt pörgött, miközben a motor közepe vörösen izzott.

A hétfőn Atlantából Baltimore-ba tartó gép a levegőben hibásodott meg, végül Raleigh-ban kényszerleszállást hajtott végre.

„Miután hallottuk a puffanást, füst áramlott be a kabinba, és ekkor kezdtünk el veszettül parázni. A gép érezhetően lelassult. A kabinban forróság lett, a légkondi leállt” - mondta egy utas, Avery Porch a baltimore-i WMAR csatornának.

Barátja hozzátette, bár tisztában volt vele, hogy nincs hálózat, írt két SMS-t anyjának és apjának is, hogy szereti őket.

A gép végül rendben leszállt, és egy motorcsere után szerdán újra a levegőbe emelkedett.

A kérdéses gép egyébként egy MD-88-as utasszállító, amelynek kivonását jövő évre ígérte meg a Delta. A McDonnell Douglas MD-80-as gépek annyira réginek számítanak, hogy a Delta csak úgy tud rájuk pilótát ültetni, hogy a pályakezdők azonnal kapitányi rangban kezdhetnek, ha hajlandóak a gépet vezetni. (Washington Post)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.