Nicki Minaj a kritikák hatására lemondta szaúdi fellépését

2019 július 10., szerda 2:56
111

Nicki Minaj a kritikák hatására rájött, hogy ő elkötelezett a nők jogai és az LGBT közösség mellett, ezért végül lemondta tervezett szaúd-arábiai fellépését. Minaj Dzseddában, egy fesztiválon lépett volna fel.

Minaj meghívása amúgy önmagában is meglepő volt. A művésznő nem éppen visszafogott színpadi megjelenéséről, mozgáskultúrájáról, számszövegeiről ismert, de Szaúd-Arábia kvázi uralkodója, Mohamed bin Szalman herceg, amikor épp nem vele szemben kritikus újságírókat gyilkoltat vagy gyerekeket bombáz Jemenben, akkor ilyen könnyítésekkel próbálja modernnek láttatni középkori morálokat képviselő hazáját, ahol a nők még mindig alárendeltjei uraiknak.

"Gondos mérlegelés után úgy döntöttem, hogy mégsem fogom megtartani a Jeddah World Festen leszervezett koncertemet. Bár semmit se szeretnék jobban annál, minthogy a szaúd-arábiai rajongóimnak is elvigyem a show-mat, mélyebben beleásva magam az ügyekbe úgy érzem, fontos világossá tennem kiállásomat a nők jogai, az LGBT közösség és a szólásszabadság mellett" - írta Minaj közleményében.

A múlt pénteken az amerikai Emberi Jogi Alapítvány nyílt levélben sürgette Minajt, hogy mondja le tervezett fellépését, "utasítsa vissza a rezsim pénzét". A közösségi médiában többen képmutatással vádolták, emlékeztetve a melegjogok szaúd-arábiai helyzetére. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt