Putyin a szélerőművekről: És a kukacokkal mi lesz?

környezetvédelem
2019 július 10., 13:05
comments 301

Újabb kirohanást intézett a megújuló energiaforrások ellen az orosz elnök egy Oroszországban tartott nemzetközi ipari konferencián. A megújulókat ezúttal nem drágaságok vagy kezdetleges tehcnológiájuk miatt támadta, hanem mert veszélyesek a vadon élő állatokra, többek között a kukacokra.

„Mindenki tudja, hogy a szélerőművek jók, de bárkinek eszébe jutnak ilyenor a madarak? Hány madár hal meg?” - tette fel a kérdést beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök a Jekatyerinburgban tartott „Global Manufacturing and Industrialization Summit” nevű, nemzetközi rendezvényen, majd a Bloomberg tudósítása szerint kifejetette, hogy a szélturbinák „úgy rázkódnak, hogy a kukacok kifordulnak a földből!”.

Mindezt Oroszország egyik legszennyezettebb régiójában, a Szverdlovszki terület fővárosában jelentette ki az orosz elnök, majd azzal folytatta, kétli, hogy az emberiség egy olyan Földön szeretne élni, ahol a szélturbinák sorait több réteg napelem tölti ki.

Oroszország valóban nehéz helyzetben van, ami a megújuló technológiákat illeti, hiszen az ország bevételeinek 40 százaléka származik az orosz olaj- és gáziparból: Oroszország a világ 3. legnagyobb nyersolaj- és második legnagyobb gázexportőre. (Bloomberg/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt