Putyin a szélerőművekről: És a kukacokkal mi lesz?

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Újabb kirohanást intézett a megújuló energiaforrások ellen az orosz elnök egy Oroszországban tartott nemzetközi ipari konferencián. A megújulókat ezúttal nem drágaságok vagy kezdetleges tehcnológiájuk miatt támadta, hanem mert veszélyesek a vadon élő állatokra, többek között a kukacokra.

„Mindenki tudja, hogy a szélerőművek jók, de bárkinek eszébe jutnak ilyenor a madarak? Hány madár hal meg?” - tette fel a kérdést beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök a Jekatyerinburgban tartott „Global Manufacturing and Industrialization Summit” nevű, nemzetközi rendezvényen, majd a Bloomberg tudósítása szerint kifejetette, hogy a szélturbinák „úgy rázkódnak, hogy a kukacok kifordulnak a földből!”.

Mindezt Oroszország egyik legszennyezettebb régiójában, a Szverdlovszki terület fővárosában jelentette ki az orosz elnök, majd azzal folytatta, kétli, hogy az emberiség egy olyan Földön szeretne élni, ahol a szélturbinák sorait több réteg napelem tölti ki.

Oroszország valóban nehéz helyzetben van, ami a megújuló technológiákat illeti, hiszen az ország bevételeinek 40 százaléka származik az orosz olaj- és gáziparból: Oroszország a világ 3. legnagyobb nyersolaj- és második legnagyobb gázexportőre. (Bloomberg/AFP)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.