A jó magyar pálinkának nincsen párja

Győr-Moson-Sopron megyei munkatársaink saját készítésű szeszfőző berendezést, valamint több mint kétszáz liter pálinkát találtak egy magánlakásnál - írja Facebook-bejegyzésében a NAV, és csatolták hozzá az alábbi, bizalomgerjesztő képet:

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A tulajdonos a desztilláló és a párlatok eredetét nem tudta igazolni. Elismerte, hogy a lepárló berendezést pálinkafőzésre maga készítette, a több mint kétszáz liter párlatot elmondása szerint saját részre főzte.

A főző tulajdonosa ellen jövedéki eljárás indult. A pénzügyőrök költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A magyar pálinkafőzdék helyzetéről és a házi párlatkészítés ellenőrizetlen előretöréséről a 444 nemrég magyarázó videót készített, ezt itt:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.