A jó magyar pálinkának nincsen párja

Győr-Moson-Sopron megyei munkatársaink saját készítésű szeszfőző berendezést, valamint több mint kétszáz liter pálinkát találtak egy magánlakásnál - írja Facebook-bejegyzésében a NAV, és csatolták hozzá az alábbi, bizalomgerjesztő képet:

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A tulajdonos a desztilláló és a párlatok eredetét nem tudta igazolni. Elismerte, hogy a lepárló berendezést pálinkafőzésre maga készítette, a több mint kétszáz liter párlatot elmondása szerint saját részre főzte.

A főző tulajdonosa ellen jövedéki eljárás indult. A pénzügyőrök költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A magyar pálinkafőzdék helyzetéről és a házi párlatkészítés ellenőrizetlen előretöréséről a 444 nemrég magyarázó videót készített, ezt itt:

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.