Orbán apja megszünteti a cégét, amitől Mészáros Lőrinc a hatvanpusztai majorságot bérelte

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Orbán Viktor édesanyja, Orbán Győzőné és édesapja, Orbán Győző 2018. május 10-én az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol újra miniszterelnökké választották Orbán Viktort.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Orbán Győző, Orbán Viktor miniszterelnök apja jogutód nélkül megszünteti az egyik, még 2006-ban alapított cégét – írja az mfor.hu. A lap azt írja, a végelszámolás alatt álló CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-ben 2018-ban 20,7 millió forint nyereség keletkezett az előző évi 9,5 millió után. A 3,4 millió adófizetési kötelezettség elszámolása után végül 17,2 millió forint maradt a kasszában.

A hírt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő úgy kommentálta:

„Orbán apja kirúgta M. Lőrincet az alcsútdoboz-hatvanpusztai főúri majorságból...”

Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó a hatvanpusztai majorságnál.

Mészáros Lőrinc ugyanis saját maga erősítette meg az Átlátszónak 2012-ben adott videóinterjújában, hogy ő a bérlője a hatvanpusztai majorságnak, amit a CZG Ingatlanforgalmazó Kft.-től bérelt. Ezután kezdtek arról írni, hogy a felújított műemlékegyüttes valójában Orbán Viktor titkos dácsája. (mfor.hu)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.