Orbán: Sohasem lehet tudni, mire jó egy barátság

politika
2019 július 12., 10:54
comments 165

Kína és Magyarország barátságát és megbízható partnerségét méltatta Orbán Viktor miniszterelnök és Vang Ji kínai külügyminiszter budapesti tárgyalásukon – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A péntek délután a Karmelita kolostorban tartott megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy idén ünnepeljük a két ország diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulóját, ami Magyarország története szempontjából is egy jelentős esemény. (Rákosi kommunista diktatúrája ekkor vette fel a kapcsolatot Mao kommunista diktatúrájával.)

Szerinte ez azt a leckét hordozza, hogy sohasem lehet tudni, mire jó egy barátság: 70 évvel ezelőtt a magyarok nem gondolták volna, hogy milyen nagy jelentősége lesz ennek a kapcsolatnak.

Ennek oka Kína fantasztikus fejlődése az elmúlt évtizedekben – mondta a miniszterelnök, aki azért dolgozik, hogy ez a barátság minél hosszabb legyen.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A 70. évforduló jelentőségét Vang Ji kínai külügyminiszter is méltatta, azt mondta, Magyarországot baráti országnak és megbízható partnernek tekintik, amivel a kölcsönös tisztelet és megértés alapján a jövőben is szeretnék fejleszteni kapcsolataikat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.