A németek többsége szerint Merkel remegése magánügy

Egy szombaton nyilvánosságra hozott közvéleménykutatás szerint a németek többsége úgy gondolja, hogy Angela Merkel egészségi állapota a kancellár magánügye. Merkelre az utóbbi hetekben három nyilvános eseményen remegőroham jött rá, de igazi magyarázatot nem adott a politikus a választóknak a rohamok pontos okáról.

A remegések miatt vita alakult ki a kereszténydemokrata párton belül is arról, hogy a tervezett 2021-nél hamarabb le kellene-e mondania Merkelnek a kancellári posztról.

A 4495 ember megkérdezésével készült felmérés azonban azt mutatta, hogy a németek 59 százaléka végső soron a kancellár magánügyének tartja a remegéseket, és nem is feltétlenül követel nyilvános magyarázatot a rohamokra. A megkérdezettek 34 százaléka szerint viszont Merkelnek igenis részletes egészségügyi beszámolót kellene nyilvánosságra hoznia. A maradék 7 százalék nem tudott dönteni a kérdésben.

Angela Merkel egyébként hírhedten keveset oszt meg a magánéletéből a választóival, legutóbbi remegése után szerdán csak annyit mondott, „jól vagyok”. (Reuters)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.