A németek többsége szerint Merkel remegése magánügy

Egy szombaton nyilvánosságra hozott közvéleménykutatás szerint a németek többsége úgy gondolja, hogy Angela Merkel egészségi állapota a kancellár magánügye. Merkelre az utóbbi hetekben három nyilvános eseményen remegőroham jött rá, de igazi magyarázatot nem adott a politikus a választóknak a rohamok pontos okáról.

A remegések miatt vita alakult ki a kereszténydemokrata párton belül is arról, hogy a tervezett 2021-nél hamarabb le kellene-e mondania Merkelnek a kancellári posztról.

A 4495 ember megkérdezésével készült felmérés azonban azt mutatta, hogy a németek 59 százaléka végső soron a kancellár magánügyének tartja a remegéseket, és nem is feltétlenül követel nyilvános magyarázatot a rohamokra. A megkérdezettek 34 százaléka szerint viszont Merkelnek igenis részletes egészségügyi beszámolót kellene nyilvánosságra hoznia. A maradék 7 százalék nem tudott dönteni a kérdésben.

Angela Merkel egyébként hírhedten keveset oszt meg a magánéletéből a választóival, legutóbbi remegése után szerdán csak annyit mondott, „jól vagyok”. (Reuters)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.