„Ez kemény cucc” - mondta az amerikai alelnök, miután meglátogatott egy befogadótábort

külföld
2019 július 13., 18:56
comments 118

Mike Pence, az Amerikai Egyesült Államok alelnöke meglátogatott a texasi határszakaszon egy befogadótábort, ahová az illegális határátlépésen kapott bevándorlókat zárják, törvény szerint 72 órára. Mivel Közép-Amerikából rengetegen indultak útnak az utóbbi hónapokban, ezek a befogadótáborok nagyon hamar megteltek, ezzel pedig rengeteg bevándorló embertelen körülmények közé kényszerül.

Az alelnök először egy családokat elszállásoló központot látogatott meg, majd egy olyat, amiben 384 férfit tartottak fogva rácsok mögött. Itt a foglyok kiabálni kezdtek, voltak, akik azt mondták, 40 napja tartják itt őket, éhesek, szomjasak, fogat akarnak mosni. Az alelnököt kísérő sajtósokat ekkor kivezették a helyiségből, ahol maszkos határőrök őrizték a foglyokat a rácsok mögött. A Washington Post tudósítója szerint a férfiak a betonon aludtak összezsúfolva, és a bűz kibírhatatlan volt.

Mikor az alelnököt a látottakról kérdezték, azt mondta, a központok valóban zsúfoltak, de a bevándorlók nincsenek rossz bőrben. Az egyik riporter szerint viszont mikor megnézte az egyik központot, Pence azt mondta „ez kemény cucc”. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.