„Ez kemény cucc” - mondta az amerikai alelnök, miután meglátogatott egy befogadótábort

Mike Pence, az Amerikai Egyesült Államok alelnöke meglátogatott a texasi határszakaszon egy befogadótábort, ahová az illegális határátlépésen kapott bevándorlókat zárják, törvény szerint 72 órára. Mivel Közép-Amerikából rengetegen indultak útnak az utóbbi hónapokban, ezek a befogadótáborok nagyon hamar megteltek, ezzel pedig rengeteg bevándorló embertelen körülmények közé kényszerül.

Az alelnök először egy családokat elszállásoló központot látogatott meg, majd egy olyat, amiben 384 férfit tartottak fogva rácsok mögött. Itt a foglyok kiabálni kezdtek, voltak, akik azt mondták, 40 napja tartják itt őket, éhesek, szomjasak, fogat akarnak mosni. Az alelnököt kísérő sajtósokat ekkor kivezették a helyiségből, ahol maszkos határőrök őrizték a foglyokat a rácsok mögött. A Washington Post tudósítója szerint a férfiak a betonon aludtak összezsúfolva, és a bűz kibírhatatlan volt.

Mikor az alelnököt a látottakról kérdezték, azt mondta, a központok valóban zsúfoltak, de a bevándorlók nincsenek rossz bőrben. Az egyik riporter szerint viszont mikor megnézte az egyik központot, Pence azt mondta „ez kemény cucc”. (Guardian)