„Ez kemény cucc” - mondta az amerikai alelnök, miután meglátogatott egy befogadótábort

Mike Pence, az Amerikai Egyesült Államok alelnöke meglátogatott a texasi határszakaszon egy befogadótábort, ahová az illegális határátlépésen kapott bevándorlókat zárják, törvény szerint 72 órára. Mivel Közép-Amerikából rengetegen indultak útnak az utóbbi hónapokban, ezek a befogadótáborok nagyon hamar megteltek, ezzel pedig rengeteg bevándorló embertelen körülmények közé kényszerül.

Az alelnök először egy családokat elszállásoló központot látogatott meg, majd egy olyat, amiben 384 férfit tartottak fogva rácsok mögött. Itt a foglyok kiabálni kezdtek, voltak, akik azt mondták, 40 napja tartják itt őket, éhesek, szomjasak, fogat akarnak mosni. Az alelnököt kísérő sajtósokat ekkor kivezették a helyiségből, ahol maszkos határőrök őrizték a foglyokat a rácsok mögött. A Washington Post tudósítója szerint a férfiak a betonon aludtak összezsúfolva, és a bűz kibírhatatlan volt.

Mikor az alelnököt a látottakról kérdezték, azt mondta, a központok valóban zsúfoltak, de a bevándorlók nincsenek rossz bőrben. Az egyik riporter szerint viszont mikor megnézte az egyik központot, Pence azt mondta „ez kemény cucc”. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.