Újabb tömegsírt találtak Bosznia-Hercegovinában

Megkezdték egy két napja talált tömegsír exhumálását a bosznia-hercegovianai Visegradnál. Az Eltűnt Személyek Bizottsága szerint az eldugott helyen található sír a háború 1992-ben elhunyt helyi áldozatai mellett az 1995-ös srebrenicai mészárlásban megöltek holttestét is tartalmazhatja. Kilétüket DNS-teszttel próbálják majd megállapítani.

A helyszínt különleges felszereléssel tudták csak feltárni, mivel annak idején rengeteg kővel és sziklával próbálták eltüntetni a tömegsírt - írja a Balkan Insight.

Fotó: Eltűnt Személyek Bizottsága

A kelet-boszniai Srebrenica a boszniai háború idején az ENSZ védelme alatt állt. A boszniai szerb csapatok 1995. július 11-én elfoglalták a várost, és a holland ENSZ-békefenntartók tétlensége mellett mintegy nyolcezer muzulmán férfit és fiút elhurcoltak, akiket a következő napokban lemészároltak. A vérengzést a hágai Nemzetközi Törvényszék több háborús bűnös perben népirtásnak minősítette, a srebrenicait a második világháború óta Európában elkövetett legszörnyűbb mészárlásnak tartják.

Az áldozatok felkutatása máig folyik, újabb és újabb tömegsírokat fedeznek fel, de ezer embert még mindig eltűntként tartanak számon.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.