194 menekülőt mentettek ki szombaton a Földközi-tengerből

A líbiai parti őrség 53 embert, köztük tíz nőt, a spanyol tengeri mentők négy csónakból 141 embert, köztük 28 nőt és 3 gyereket mentettek ki szombaton a Földközi-tengeren. A spanyolok által megmentettek mind fekete-afrikai országból indultak Európa felé. A Líbia partjainál kimentettek származási országáról nem érkezett jelentés.

A líbiai partoknál kimentetteket a hivatalos tájékoztatás szerint "a szükséges ellátás után menekülttáborba szállították". Ezek gyakorlatilag börtönök, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága ezért ismét felszólította a líbiaiakat, hogy ne zárják táborokba a tengeren kimentett menekülőket.

A spanoly mentők Algeciras, illetve Almería kikötőjébe szállították a kimentetteket.

A nemzetközi migrációs szervezet adatai szerint július 10-ig 11 ezer menekülő ért el a 48 millió lakosú Spanyolországba. (Via MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.