194 menekülőt mentettek ki szombaton a Földközi-tengerből

külföld
2019 július 14., 05:30
comments 47

A líbiai parti őrség 53 embert, köztük tíz nőt, a spanyol tengeri mentők négy csónakból 141 embert, köztük 28 nőt és 3 gyereket mentettek ki szombaton a Földközi-tengeren. A spanyolok által megmentettek mind fekete-afrikai országból indultak Európa felé. A Líbia partjainál kimentettek származási országáról nem érkezett jelentés.

A líbiai partoknál kimentetteket a hivatalos tájékoztatás szerint "a szükséges ellátás után menekülttáborba szállították". Ezek gyakorlatilag börtönök, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága ezért ismét felszólította a líbiaiakat, hogy ne zárják táborokba a tengeren kimentett menekülőket.

A spanoly mentők Algeciras, illetve Almería kikötőjébe szállították a kimentetteket.

A nemzetközi migrációs szervezet adatai szerint július 10-ig 11 ezer menekülő ért el a 48 millió lakosú Spanyolországba. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.