194 menekülőt mentettek ki szombaton a Földközi-tengerből

A líbiai parti őrség 53 embert, köztük tíz nőt, a spanyol tengeri mentők négy csónakból 141 embert, köztük 28 nőt és 3 gyereket mentettek ki szombaton a Földközi-tengeren. A spanyolok által megmentettek mind fekete-afrikai országból indultak Európa felé. A Líbia partjainál kimentettek származási országáról nem érkezett jelentés.

A líbiai partoknál kimentetteket a hivatalos tájékoztatás szerint "a szükséges ellátás után menekülttáborba szállították". Ezek gyakorlatilag börtönök, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága ezért ismét felszólította a líbiaiakat, hogy ne zárják táborokba a tengeren kimentett menekülőket.

A spanoly mentők Algeciras, illetve Almería kikötőjébe szállították a kimentetteket.

A nemzetközi migrációs szervezet adatai szerint július 10-ig 11 ezer menekülő ért el a 48 millió lakosú Spanyolországba. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.