A kubaiak ezentúl kormányfőt és elnököt is választhatnak a kommunista párt jelöltjeiből

Miguel Diaz-Canel (balra) és Esteban Lazo, a nemzetgyűlés elnöke az idei május 1-i felvonulás résztvevőinek integet.Fotó: ADALBERTO ROQUE/AFP

Egyhangúlag hagyta jóvá az ország új választási törvényét a kubai parlament. Az új törvény alapján a választók nem csupán a korábbi 605 helyett 474 parlamenti képviselőt, hanem az ország kormányfőjét és elnökét is kiválaszthatják a kommunista párt által előterjesztett jelöltek közül. A kormányfő személyére például valószínűleg Miguel Diaz-Canel államfő fog javaslatot tenni, az elnökségért meg ő maga indul.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.