A kubaiak ezentúl kormányfőt és elnököt is választhatnak a kommunista párt jelöltjeiből

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Miguel Diaz-Canel (balra) és Esteban Lazo, a nemzetgyűlés elnöke az idei május 1-i felvonulás résztvevőinek integet.Fotó: ADALBERTO ROQUE/AFP

Egyhangúlag hagyta jóvá az ország új választási törvényét a kubai parlament. Az új törvény alapján a választók nem csupán a korábbi 605 helyett 474 parlamenti képviselőt, hanem az ország kormányfőjét és elnökét is kiválaszthatják a kommunista párt által előterjesztett jelöltek közül. A kormányfő személyére például valószínűleg Miguel Diaz-Canel államfő fog javaslatot tenni, az elnökségért meg ő maga indul.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.