Mégis letartóztatta a rendőrség a horvát autópályán magyarokat letaroló sofőrt

Miután szombaton szabadon engedték őrizetéből, még aznap újra letartóztatták azt a horvát sofőrt a muraközi rendőrök, aki csütörtökön BMW típusú személygépjárműjével 150 km/h-ás sebességgel tarolta le egy magyar család az A4-es horvát autópálya egyik fizetőkapujánál várakozó autóját. A balesetben a magyar autó három utasa súlyosan megsérült, mesterséges kómában tartják őket.

A rendőrség közleménye arra nem tért ki, hogy milyen új információk birtokában tartóztatták le néhány órával szabadon engedése után a 35 éves sofőrt. Csak annyit írtak, hogy a zágrábi rendőrség a zágrábi államügyészséggel és a muraközi rendőrséggel közösen folytat bűnügyi nyomozást az ügyben.

A Jutarnji List értesülései szerint a vér- és vizeletvizsgálat eredményére várnak, hogy kiderüljön, voltak-e tiltott tudatmódosító szerek a sofőr szervezetében. A baleset helyszínén végzett alkoholteszt szerint a sofőr józan volt.

A lap beszélt a gyanúsított ügyvédjével is, aki szerint O. M. levélben fejezte ki sajnálatát a baleset áldozatainak, és kívánt nekik mielőbbi felépülést. Elmondása szerint a sofőr családja azonnal megpróbált kapcsolatba lépni az áldozatokkal, hogy támogatást tudjanak nyújtani nekik.