Négyórás várakozás Röszkénél

közlekedés
2019 július 14., 07:56
comments 145

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyek kilépőoldalán vasárnap délelőtt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A röszkei autópálya-határátkelőhelyen négy-, a közúti átkelőnél egyórás várakozási időre számíthatnak a Szerbia felé tartó autósok. Hozzátette: az ásotthalmi közúti átkelőnél szintén egyórás a sor.

Az utazók Szerbia felé választhatják a tiszaszigeti és a tompai közúti határátkelőt, ahol kisebb várakozási idővel kell számolniuk, illetve a bácsalmási, bácsszentgyörgyi és hercegszántói átkelőket, utóbbi helyeken nincs várakozás.

Képünkön egy korábbi röszkei torlódás: 2014. július 19-én háromórás kocsisor alakult ki, és a rendőrök osztottak vizet a várakozóknak.
photo_camera Képünkön egy korábbi röszkei torlódás: 2014. július 19-én háromórás kocsisor alakult ki, és a rendőrök osztottak vizet a várakozóknak. Fotó: Donka Ferenc/MTI Fotó

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.