A Lokál és az Origo is bukta a pert, amit Nagy Blanka indított, miután azt hazudták, több tárgyból is bukásra áll, és alig jár iskolába

2019 július 15., hétfő 7:16
225

A Lokál után az Origo is jogerősen bukta a sajtópert Nagy Blanka ellen, akit azzal akartak lejáratni, hogy bukásra áll, és alig jár be az iskolába – írja a HVG.

Nagy Blanka, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulója egy januári, kormányellenes budapesti tüntetésen. Fotó: Ács Dániel/444

A diák ügyvédje szerint a dupla pernyertesség után összesen milliós sérelemdíjat kérnek a Ripost állításai nyomán karaktergyilkossággal próbálkozó lapoktól. Ha Nagy – aki egy tüntetésen elmondott kemény beszéde miatt érdemelte ki a toloncmédia haragját – sikerrel kér sérelemdíjat, akkor majd a Liszkay Gábor által irányított, állami hirdetésekkel felpumpált KESMA-nak kell majd fizetnie.

Az Origo úgy írta meg a cikkét, hogy az állításait nem tudta bizonyítani, és anélkül tagadta meg a helyreigazítást, hogy azt nyomban cáfolni tudta volna – mondta ki ítéletében az ítélőtábla, aminek a döntése végleges, az Origónak helyreigazítást kell közölnie. (HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt