A Lokál és az Origo is bukta a pert, amit Nagy Blanka indított, miután azt hazudták, több tárgyból is bukásra áll, és alig jár iskolába

politika
2019 július 15., 07:16
comments 225

A Lokál után az Origo is jogerősen bukta a sajtópert Nagy Blanka ellen, akit azzal akartak lejáratni, hogy bukásra áll, és alig jár be az iskolába – írja a HVG.

photo_camera Nagy Blanka, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulója egy januári, kormányellenes budapesti tüntetésen. Fotó: Ács Dániel/444

A diák ügyvédje szerint a dupla pernyertesség után összesen milliós sérelemdíjat kérnek a Ripost állításai nyomán karaktergyilkossággal próbálkozó lapoktól. Ha Nagy – aki egy tüntetésen elmondott kemény beszéde miatt érdemelte ki a toloncmédia haragját – sikerrel kér sérelemdíjat, akkor majd a Liszkay Gábor által irányított, állami hirdetésekkel felpumpált KESMA-nak kell majd fizetnie.

Az Origo úgy írta meg a cikkét, hogy az állításait nem tudta bizonyítani, és anélkül tagadta meg a helyreigazítást, hogy azt nyomban cáfolni tudta volna – mondta ki ítéletében az ítélőtábla, aminek a döntése végleges, az Origónak helyreigazítást kell közölnie. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.