Az amerikai tinédzserek elektromoscigi-járványáért felelősnek tartott Juul vezérigazgatója azt mondja, sajnálja

külföld
2019 július 15., 21:44
comments 209

Kevin Burns, a Juul nevű amerikai elektromoscigaretta-gyártó cég elnök-vezérigazgatója azt üzeni a termékükre rászokó tinédzserek szüleinek, hogy sajnálja a dolgot, és hogy a terméket eredetileg nem tinédzsereknek szánták, ezért reméli, nem a cég volt az, ami valahogy vonzóbbá tette az elektromos cigarettát a fiatalok körében.

A Juul 2015-ös alapítása után hamar az épp akkor berobbanó e-cigi-üzletág legnagyobb szereplője lett 40 százalékos piaci részesedéssel. Azóta kiderült, hogy a piac bővülését elsősorban a tinédzserek hajtották, akik körében szakértők szerint a mai napig járványként terjed az e-cigi-függőség.

Ehhez persze az is kellett, hogy az amerikai hatóságok nem sorolták be rendesen a terméket, ezzel elősegítve, hogy a fiatalok a hagyományos ciginél jóval egészségesebbnek higgyék a terméket, és ne legyenek megfelelően tisztában a veszélyeivel. (ABC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt