Az amerikai tinédzserek elektromoscigi-járványáért felelősnek tartott Juul vezérigazgatója azt mondja, sajnálja

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kevin Burns, a Juul nevű amerikai elektromoscigaretta-gyártó cég elnök-vezérigazgatója azt üzeni a termékükre rászokó tinédzserek szüleinek, hogy sajnálja a dolgot, és hogy a terméket eredetileg nem tinédzsereknek szánták, ezért reméli, nem a cég volt az, ami valahogy vonzóbbá tette az elektromos cigarettát a fiatalok körében.

A Juul 2015-ös alapítása után hamar az épp akkor berobbanó e-cigi-üzletág legnagyobb szereplője lett 40 százalékos piaci részesedéssel. Azóta kiderült, hogy a piac bővülését elsősorban a tinédzserek hajtották, akik körében szakértők szerint a mai napig járványként terjed az e-cigi-függőség.

Ehhez persze az is kellett, hogy az amerikai hatóságok nem sorolták be rendesen a terméket, ezzel elősegítve, hogy a fiatalok a hagyományos ciginél jóval egészségesebbnek higgyék a terméket, és ne legyenek megfelelően tisztában a veszélyeivel. (ABC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.