Négy ausztrál gyerek elkötötte az egyikük szüleinek kocsiját, telepakolták pecabotokkal és nekivágtak, 900 kilométerre fogták el őket

Több 444 videó?
Szeretném

Eléggé sikerült kimaxolnia a világgá menést egy négy, 10-14 éves korú ausztrál gyerekből álló társaságnak. 

A 14 és két 13 éves fiúk, illetve a tízéves kislány szombaton összepakolták a pecabotjaikat, összeszedték a dugipénzüket, az egyik fiú írt egy búcsúlevelet, majd az egyikük szüleinek terepjárójával leléptek otthonról, a nyugat-ausztráliai Gracemere városából, és elindultak dél felé.

Vasárnap reggel már kiszúrták őket, egy Banana városában található benzinkútnál, ahol egy alkalmazottnak feltűnt, hogy milyen kicsi a sofőr, de mire továbbgondolta volna a dolgot, a társaság fizetés nélkül távozott. Még aznap eljutottak Grafton közelébe - ez durván ezer kilométeres utat jelent - ahol egy rendőrautó üldözőbe is vette őket, de miután észlelték, hogy gyerek ül a kormánynál, inkább futni hagyták őket, nehogy baleset legyen a vége.

Maga a gyerekek elfogása sem volt mindennapi eset. A leparkolt autójukat az üldözés helyszínétől nem messze szúrta ki egy járőr, aki fel is szólította őket, hogy nyissák ki az ajtókat, de ők ezt kerek perec megtagadták, így a rendőröknek végül gumibottal kellett betörniük a kocsi ablakát.

Az egyik gyerekért azonnal odarepült az apja, a többiek zárkában töltötték az éjszakát. A rendőrség szerint felváltva vezethettek. Azt már közölték, hogy vádat fognak emelni ellenük, de azt még nem, hogy milyen jogcímen.

(via BBC)