Négy ausztrál gyerek elkötötte az egyikük szüleinek kocsiját, telepakolták pecabotokkal és nekivágtak, 900 kilométerre fogták el őket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Eléggé sikerült kimaxolnia a világgá menést egy négy, 10-14 éves korú ausztrál gyerekből álló társaságnak. 

A 14 és két 13 éves fiúk, illetve a tízéves kislány szombaton összepakolták a pecabotjaikat, összeszedték a dugipénzüket, az egyik fiú írt egy búcsúlevelet, majd az egyikük szüleinek terepjárójával leléptek otthonról, a nyugat-ausztráliai Gracemere városából, és elindultak dél felé.

Vasárnap reggel már kiszúrták őket, egy Banana városában található benzinkútnál, ahol egy alkalmazottnak feltűnt, hogy milyen kicsi a sofőr, de mire továbbgondolta volna a dolgot, a társaság fizetés nélkül távozott. Még aznap eljutottak Grafton közelébe - ez durván ezer kilométeres utat jelent - ahol egy rendőrautó üldözőbe is vette őket, de miután észlelték, hogy gyerek ül a kormánynál, inkább futni hagyták őket, nehogy baleset legyen a vége.

Maga a gyerekek elfogása sem volt mindennapi eset. A leparkolt autójukat az üldözés helyszínétől nem messze szúrta ki egy járőr, aki fel is szólította őket, hogy nyissák ki az ajtókat, de ők ezt kerek perec megtagadták, így a rendőröknek végül gumibottal kellett betörniük a kocsi ablakát.

Az egyik gyerekért azonnal odarepült az apja, a többiek zárkában töltötték az éjszakát. A rendőrség szerint felváltva vezethettek. Azt már közölték, hogy vádat fognak emelni ellenük, de azt még nem, hogy milyen jogcímen.

(via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.