Négy ausztrál gyerek elkötötte az egyikük szüleinek kocsiját, telepakolták pecabotokkal és nekivágtak, 900 kilométerre fogták el őket

ÉLET
2019 július 15., 09:01
comments 113

Eléggé sikerült kimaxolnia a világgá menést egy négy, 10-14 éves korú ausztrál gyerekből álló társaságnak. 

A 14 és két 13 éves fiúk, illetve a tízéves kislány szombaton összepakolták a pecabotjaikat, összeszedték a dugipénzüket, az egyik fiú írt egy búcsúlevelet, majd az egyikük szüleinek terepjárójával leléptek otthonról, a nyugat-ausztráliai Gracemere városából, és elindultak dél felé.

Vasárnap reggel már kiszúrták őket, egy Banana városában található benzinkútnál, ahol egy alkalmazottnak feltűnt, hogy milyen kicsi a sofőr, de mire továbbgondolta volna a dolgot, a társaság fizetés nélkül távozott. Még aznap eljutottak Grafton közelébe - ez durván ezer kilométeres utat jelent - ahol egy rendőrautó üldözőbe is vette őket, de miután észlelték, hogy gyerek ül a kormánynál, inkább futni hagyták őket, nehogy baleset legyen a vége.

Maga a gyerekek elfogása sem volt mindennapi eset. A leparkolt autójukat az üldözés helyszínétől nem messze szúrta ki egy járőr, aki fel is szólította őket, hogy nyissák ki az ajtókat, de ők ezt kerek perec megtagadták, így a rendőröknek végül gumibottal kellett betörniük a kocsi ablakát.

Az egyik gyerekért azonnal odarepült az apja, a többiek zárkában töltötték az éjszakát. A rendőrség szerint felváltva vezethettek. Azt már közölték, hogy vádat fognak emelni ellenük, de azt még nem, hogy milyen jogcímen.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.