Steve Wozniak Magyarországra jön

TECH
2019 július 15., 12:46
comments 54

A CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo meghívására október 30-án Magyarországra érkezik az Apple társalapítója, Steve Wozniak, aki a pénzügyi innovációk meghatározó szereplőit felvonultató konferencián, a Novathon 2019-en lesz látható – írja a HVG.

Wozniak a rendezvényen elő is fog adni a mesterséges intelligenciáról és a technológia jövőjéről. Szeptemberben indul a regisztráció a konferenciára.

Steve Wozniak 1976-ban Steve Jobsszal együtt alapította meg az Apple-t. Az 1950-ben született elektromérnök hardverek fejlesztését végezte, ő csinálta meg az Apple I és II gépeket is. A második világsiker lett, és lehetővé tette, hogy az Apple a tőzsdére menjen, de Wozniak 1985-ben kilépett, mert a cég már nem abba az irányba ment, amit jónak gondolt.

photo_camera Fotó: Vladimir Shtanko/Anadolu Agency

Mostanában Woz U néven programozó iskolát működtet Arizonában, és többször felszólalt már a mesterséges intelligencia és a közösségi oldalak ellen. A Facebookról tavaly törölte magát, amikor a Cambridge Analytica-botrányra fény derült. Úgy véli, mivel a Facebook és a Instagram is képes lehallgatásra, jobb, ha nem is használjuk azokat. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.