Steve Wozniak Magyarországra jön

A CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo meghívására október 30-án Magyarországra érkezik az Apple társalapítója, Steve Wozniak, aki a pénzügyi innovációk meghatározó szereplőit felvonultató konferencián, a Novathon 2019-en lesz látható – írja a HVG.

Wozniak a rendezvényen elő is fog adni a mesterséges intelligenciáról és a technológia jövőjéről. Szeptemberben indul a regisztráció a konferenciára.

Steve Wozniak 1976-ban Steve Jobsszal együtt alapította meg az Apple-t. Az 1950-ben született elektromérnök hardverek fejlesztését végezte, ő csinálta meg az Apple I és II gépeket is. A második világsiker lett, és lehetővé tette, hogy az Apple a tőzsdére menjen, de Wozniak 1985-ben kilépett, mert a cég már nem abba az irányba ment, amit jónak gondolt.

Fotó: Vladimir Shtanko/Anadolu Agency

Mostanában Woz U néven programozó iskolát működtet Arizonában, és többször felszólalt már a mesterséges intelligencia és a közösségi oldalak ellen. A Facebookról tavaly törölte magát, amikor a Cambridge Analytica-botrányra fény derült. Úgy véli, mivel a Facebook és a Instagram is képes lehallgatásra, jobb, ha nem is használjuk azokat. (HVG)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.