Steve Wozniak Magyarországra jön

2019 július 15., hétfő 12:46
54

A CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo meghívására október 30-án Magyarországra érkezik az Apple társalapítója, Steve Wozniak, aki a pénzügyi innovációk meghatározó szereplőit felvonultató konferencián, a Novathon 2019-en lesz látható – írja a HVG.

Wozniak a rendezvényen elő is fog adni a mesterséges intelligenciáról és a technológia jövőjéről. Szeptemberben indul a regisztráció a konferenciára.

Steve Wozniak 1976-ban Steve Jobsszal együtt alapította meg az Apple-t. Az 1950-ben született elektromérnök hardverek fejlesztését végezte, ő csinálta meg az Apple I és II gépeket is. A második világsiker lett, és lehetővé tette, hogy az Apple a tőzsdére menjen, de Wozniak 1985-ben kilépett, mert a cég már nem abba az irányba ment, amit jónak gondolt.

Fotó: Vladimir Shtanko/Anadolu Agency

Mostanában Woz U néven programozó iskolát működtet Arizonában, és többször felszólalt már a mesterséges intelligencia és a közösségi oldalak ellen. A Facebookról tavaly törölte magát, amikor a Cambridge Analytica-botrányra fény derült. Úgy véli, mivel a Facebook és a Instagram is képes lehallgatásra, jobb, ha nem is használjuk azokat. (HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt