Steve Wozniak Magyarországra jön

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo meghívására október 30-án Magyarországra érkezik az Apple társalapítója, Steve Wozniak, aki a pénzügyi innovációk meghatározó szereplőit felvonultató konferencián, a Novathon 2019-en lesz látható – írja a HVG.

Wozniak a rendezvényen elő is fog adni a mesterséges intelligenciáról és a technológia jövőjéről. Szeptemberben indul a regisztráció a konferenciára.

Steve Wozniak 1976-ban Steve Jobsszal együtt alapította meg az Apple-t. Az 1950-ben született elektromérnök hardverek fejlesztését végezte, ő csinálta meg az Apple I és II gépeket is. A második világsiker lett, és lehetővé tette, hogy az Apple a tőzsdére menjen, de Wozniak 1985-ben kilépett, mert a cég már nem abba az irányba ment, amit jónak gondolt.

Fotó: Vladimir Shtanko/Anadolu Agency

Mostanában Woz U néven programozó iskolát működtet Arizonában, és többször felszólalt már a mesterséges intelligencia és a közösségi oldalak ellen. A Facebookról tavaly törölte magát, amikor a Cambridge Analytica-botrányra fény derült. Úgy véli, mivel a Facebook és a Instagram is képes lehallgatásra, jobb, ha nem is használjuk azokat. (HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.