Visszavonták a világörökségi pályázat miniszteri biztosának megbízását

POLITIKA
2019 július 15., 13:52
comments 265

A Hivatali Értesítőben jelent meg, hogy visszavonták Visy Zsolt miniszteri biztosi megbízatását – írja a HVG. A régészprofesszor 2020. november 4-ig volt kinevezve a Magyarország által UNESCO Világörökségi cím elnyerésére benyújtott nemzetközi pályázat szakmai gondozására és az UNESCO Világörökség Bizottságában Magyarország képviseletére, de Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter július 12-én közölt, már július 5-től érvényes utasításával visszavonta a megbízást.

photo_camera Visy Zsolt (balra) a Római Birodalom határvédelmével foglalkozó Corpus Limitis Imperii Romani (CLIR) kutatóközpont átadásán Pécsen 2019. június 11-én. A CLIR a téma szisztematikus tudományos feldolgozását tűzte ki célul. Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A kormány nemrég kivette a Hajógyári-szigetet a javasolt helyszínek közül, így nem kapta meg a Világörökség Bizottságtól a jelölést a magyar–német–osztrák–szlovák pályázat, a Római Birodalom egykori határvidékének a dunai szakasza nem lehet a világörökség része. A miniszteri biztos ezért személyesen kért bocsánatot a másik három ország szakembereitől, akik 18 évig hiába dolgoztak az ügyön. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt