Így szavaztak a magyar EP-képviselők Ursula von der Leyenről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Trócsányi László szavaz.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kedd este szűk többséggel megszavazta az Európai Parlament, hogy a német Ursula von der Leyen legyen az Európai Bizottság következő elnöke. A szavazás ugyan titkosan, urnás megoldással zajlott, de a képviselők közölték, kit támogatnak.

Ez alapján 21 magyar EP-képviselőből 19-en támogatták, 2-en pedig ellenezték Ursula  von der Leyent.

Mellette volt:

  • 13 fideszes
  • 4 DK-s
  • 2 momentumos

Ellene pedig:

  • az MSZP-s Ujhelyi István
  • és a jobbikos Gyöngyösi Márton.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.