Egyelőre zárva marad Bige László gyára

Fellebbezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, így tovább nyúlik az üzletember ügy - írja a Népszava

Korábban a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Bige Holding Kft.-nek kedvező végzést hozott, ez ellen fellebbezett a katasztrófavédelem. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket, aztán átküldik az aktát a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékhez.

A Népszava megkereste a  katasztrófavédelmet, azonban nem válaszoltak, ugyanakkor a fellebbezés tényét mások is megerősítették a lapnak. A gyors döntést hátráltatja a június 15-től augusztus 20-ig tartó ítélkezési szünet. Ez a határidőkbe nem számít bele – közölte korábban a lappal a Fővárosi Törvényszék. A Bige Holding ugyanakkor soron kívüli, a bírósági szünet alatti döntést kér a másodfokú bíróságtól.

A Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét azért függesztette fel június első napjaiban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert ismételten hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem tartották adottnak - nyilatkozta korábban az MTI-nek a katasztrófavédelem.