Egyelőre zárva marad Bige László gyára

Fellebbezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, így tovább nyúlik az üzletember ügy - írja a Népszava

Korábban a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Bige Holding Kft.-nek kedvező végzést hozott, ez ellen fellebbezett a katasztrófavédelem. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket, aztán átküldik az aktát a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékhez.

A Népszava megkereste a  katasztrófavédelmet, azonban nem válaszoltak, ugyanakkor a fellebbezés tényét mások is megerősítették a lapnak. A gyors döntést hátráltatja a június 15-től augusztus 20-ig tartó ítélkezési szünet. Ez a határidőkbe nem számít bele – közölte korábban a lappal a Fővárosi Törvényszék. A Bige Holding ugyanakkor soron kívüli, a bírósági szünet alatti döntést kér a másodfokú bíróságtól.

A Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét azért függesztette fel június első napjaiban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert ismételten hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem tartották adottnak - nyilatkozta korábban az MTI-nek a katasztrófavédelem.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.