Mégis újraindulhat Bige László szolnoki műtrágyagyára

gazdaság
2019 július 05., 09:42
comments 133

Úgy tűnik újra működhet Bige László szolnoki gyára, mivel az Agrárszektor információi szerint pénteken megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata, ami biztonságosnak ítéli az üzemeltetést.

A Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét június elején felfüggesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert a hatóság szakemberei hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem látták adottnak. Az üzem működését megtiltották mindaddig, amíg  a hibákat igazoltan ki nem javítják.

Bige László, a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója, a Vidor Fesztivál főszponzora beszédet mond a fesztivál megnyitóján a nyíregyházi Kossuth téren 2018. augusztus 24-én.
photo_camera Bige László, a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az ötödik leggazdagabb magyar szolnoki telepét még tavaly novemberben rohanta le háromszáz egyenruhással a rendőrség, akkor azt hulladékgazdálkodás rendjének megsértése  és más bűncselekmény gyanújával indokolták. Az ügy idén május végén folytatódott Bige kihallgatásával, akit a nyomozók két napra bent is tartottak. Később pedig arról beszélt, hogy egy ember bosszúja miatt szállt rá a rendőrség, valamint  oligarchikus maffiatámadásról beszélt. Elmondása szerint tavaly ősszel két barátján keresztül üzenték meg neki, hogy szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni. Június közepén pedig bejelentette, hogy bezárja a gyárat

A Bigéék által benyújtott biztonsági jelentés elbírálására közigazgatási eljárás indult, ami most a gyártulajdonos számára pozitívan zárult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.