Mégis újraindulhat Bige László szolnoki műtrágyagyára

gazdaság
2019 július 05., 09:42
comments 134

Úgy tűnik újra működhet Bige László szolnoki gyára, mivel az Agrárszektor információi szerint pénteken megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata, ami biztonságosnak ítéli az üzemeltetést.

A Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét június elején felfüggesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert a hatóság szakemberei hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem látták adottnak. Az üzem működését megtiltották mindaddig, amíg  a hibákat igazoltan ki nem javítják.

photo_camera Bige László, a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az ötödik leggazdagabb magyar szolnoki telepét még tavaly novemberben rohanta le háromszáz egyenruhással a rendőrség, akkor azt hulladékgazdálkodás rendjének megsértése  és más bűncselekmény gyanújával indokolták. Az ügy idén május végén folytatódott Bige kihallgatásával, akit a nyomozók két napra bent is tartottak. Később pedig arról beszélt, hogy egy ember bosszúja miatt szállt rá a rendőrség, valamint  oligarchikus maffiatámadásról beszélt. Elmondása szerint tavaly ősszel két barátján keresztül üzenték meg neki, hogy szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni. Június közepén pedig bejelentette, hogy bezárja a gyárat

A Bigéék által benyújtott biztonsági jelentés elbírálására közigazgatási eljárás indult, ami most a gyártulajdonos számára pozitívan zárult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt