Sírásban törtek ki a dél-koreai vízilabdások, miután sikerült végre gólt dobniuk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Azok után, hogy a magyar válogatott 64-0-ra lelépte őket, Dél-Korea női vízilabda-válogatottja Oroszország ellen szállt vízbe, hogy kiköszörülje a csorbát. Soha egyetlen világversenyen nem kapott vízilabdacsapat akkora verést, mint amit a magyarok kiosztottak a házigazdáknak.

Nem volt reális esélyük, annál is inkább, mert a dél-koreai vízilabda-válogatottat egy hónappal a kvangdzsui világbajnokság előtt kezdték csak összetoborozni. A játékosok többsége tinédzserkorú úszó, egyedül a csapatkapitány O Hi-Ji kivétel. 

Az izmosabb orosz pólósok három negyed után 27-0-ra húztak el a házigazdáktól. Akkor viszont csoda történt: gólt dobtak. A 18 éves Kjung Daszul gólja olyan érzelmi kitörést váltott ki cserejátékosokból, és nézőkből, hogy többen sírva fakadtak. 

A gólszerző minden áron szerette volna megtartani a labdát, amivel a történelmi gólt szerezte, de ezt a versenybírók nem engedélyezték neki. 

A végeredmény 30-1 lett. Dél-Korea 94-1-es gólkülönbséggel végzett a tornán. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.