Sírásban törtek ki a dél-koreai vízilabdások, miután sikerült végre gólt dobniuk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Azok után, hogy a magyar válogatott 64-0-ra lelépte őket, Dél-Korea női vízilabda-válogatottja Oroszország ellen szállt vízbe, hogy kiköszörülje a csorbát. Soha egyetlen világversenyen nem kapott vízilabdacsapat akkora verést, mint amit a magyarok kiosztottak a házigazdáknak.

Nem volt reális esélyük, annál is inkább, mert a dél-koreai vízilabda-válogatottat egy hónappal a kvangdzsui világbajnokság előtt kezdték csak összetoborozni. A játékosok többsége tinédzserkorú úszó, egyedül a csapatkapitány O Hi-Ji kivétel. 

Az izmosabb orosz pólósok három negyed után 27-0-ra húztak el a házigazdáktól. Akkor viszont csoda történt: gólt dobtak. A 18 éves Kjung Daszul gólja olyan érzelmi kitörést váltott ki cserejátékosokból, és nézőkből, hogy többen sírva fakadtak. 

A gólszerző minden áron szerette volna megtartani a labdát, amivel a történelmi gólt szerezte, de ezt a versenybírók nem engedélyezték neki. 

A végeredmény 30-1 lett. Dél-Korea 94-1-es gólkülönbséggel végzett a tornán. (Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.