Túl sok volt a jó tanuló, úgyhogy inkább senki nem kapott oklevelet

oktatás
2019 július 17., 05:16
comments 368
photo_camera Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA


Nagyon emberi történetről számolt be szerda hajnalban az Index, méghozzá egyenesen Zuglóból, ahol az illetékes tankerület pályázatot hirdetett a helyi általános iskolák legjobb tanulói számára. A „100 ötös” pályázat ajánlat azoknak szólt, akik a tanévben legalább 100 jeles jegyet kaptak valamilyen tantárgyból. 

A legjobbaknak csak jelentkezniük kellett az iskolatitkárnál a tanév végén esedékes dicséret reményében. A szülők szerint azonban a jutalom elmaradt, az évzárón még csak szó sem esett a pályázatról. 

A kiíró Közép-Pesti Tankerületi Központ végül (megkeresésre válaszul, egy héttel a vakáció kezdete után) arról tájékoztatta a szülői közösséget, hogy

„az iskolák nagyságrendekkel több gyerek nevét küldték be, mint amire számítottak, és sajnos nincs mód ennyi tanulót oklevéllel jutalmazni, ezért a «100 ötös» programot leállították.”

A lapnak se a tankerület, se az igazgató nem reagált az érintett szülő felvetésére. Csalódottan annyit írt: „Igen sajnálatos, hogy ennyi jó tanuló gyerek van a kerületben és a tankerületnek nincs pénze-ereje-kedve 1000-1500 db oklevelet kinyomtatni. Vicc.... a lényeg, hogy «Nekünk a gyerek az első»!” (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.