Ugyanazt a jelöltet támogatja Fidesz és a Jobbik Békéscsabán

POLITIKA
2019 július 17., 18:16
comments 117

A polgármesteri posztért függetlenként újra induló Szarvas Péter támogatja a Fidesz Békéscsabán, saját jelöltet nem indítanak, közölte a kormánypárt választókerületi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján. Szarvas 2014-ben még függetlenként (de jobbikos támogatással) tudott győzni a fideszes Hanó Miklós ellen. 

A Jobbik már 5 éve is Szarvas mögé állt be, és szerdán Kocziha Tünde, a párt békéscsabai szervezetének vezetője közleményben jelezte, hogy most is Szarvas Péter jelöltségét fogják támogatni.

Orbán Viktor miniszterelnök és Szarvas Péter polgármester sajtótájékoztatót tart a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után a békéscsabai városháza dísztermében 2016-ban
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Szarvas Péter polgármester sajtótájékoztatót tart a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után a békéscsabai városháza dísztermében 2016-ban Fotó: Lehoczky Péter/MTI

Herczeg Tamás fideszes országgyűlési képviselő szerdán elmondta, hogy a helyi Fidesz-KDNP felsorakozik a függetlenként induló, de a Hajrá Békéscsaba Egyesület felkérésére jelöltséget vállaló Szarvas Péter mögött. Ugyanakkor hozzátette, hogy a csabai fideszesek döntését még el kell fogadnia a párt országos választmányának is. Szerinte kisebb vitákat leszámítva, eddig is kiváló volt az együttműködés Szarvas Péterrel , különösen a Modern városok program végrehajtása során.

Hanó Miklós, a Fidesz békéscsabai elnöke, alpolgármester azt emelte ki a sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt öt évben a város költségvetését mindig a polgármester és a 11 fős Fidesz-KDNP-frakció szavazataival fogadták el, és ezek a döntések biztosították Békéscsaba működését. 

A Fidesz egyébként Soroksáron és  Pesterzsébeten is egy független jelölt mögé állt be.  Érden pedig a Fidesz-KDNP-Összefogás polgármesterjelöltjeként a jelenlegi városvezető, T. Mészáros András indul az önkormányzati választáson. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.