Az Instagram kísérletképp eltünteti a lájkokat, hogy csökkentse a pszichikai nyomást

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Csütörtökön indul az Instagram nagy kísérlete: a felhasználóikra terhelődő, a lájkvadászat okozta pszichikai nyomás csökkentése érdekében több országban is eltüntetik a nyilvános felületekről a lájkszámlálót. Maguk a felhasználók saját posztjaik alatt azért látni fogják, hogy szeretteik, barátaik és mindenféle ismeretlenek is kedvelik a legújabb hamburgerfotójukat vagy sziklaszelfijüket.

Pszichológiai kutatások szerint a lájk akkora értékmérővé vált az elmúlt években, hogy a felhasználók komoly pszichikai nyomásként élik meg, ha nem kedvelik elegen a képeiket. Ez önbecsülési zavarokat is okozhat.

Az Instagram májusban Kanadában már tesztelte a lájkok eltüntetését, most Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban, Olaszországban, Japánban és Brazíliában folytatják a kísérletet.

A cég közleménye szerint azt remélik, hogy a lájkvadászat felszámolásával csökkenhet ez a pszichikai nyomás, felhasználóik pedig a népszerűnek gondolt dolgok helyett végre olyasmiket osztanak majd meg, amiket tényleg szeretnek. Mia Garlick, a Facebook ausztrál-új-zélandi részlegének egyik vezetője arra is kíváncsi, hogy ha már nem kell lájkokat vadászni, akkor az emberek inkább a történeteiket akarnák-e elmesélni képeikkel. (Via BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.