Kamu volt a petárdás dróntámadás, csak egy influencer influencerkedett már megint

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rengetegen osztottak meg az elmúlt két napban egy látványos videót, amin az látható, amint egy dühös brazil szomszéd igazán XXI. századi módon áll bosszút a túl hangosan partizó szomszédain, amennyiben egy petárdákkal felfegyverzett drónt küld rájuk, tömegpánikot kiváltva. 

A minden létező platformon terjedő videóval az az egyetlen probléma, ha ez annak minősíthető egyáltalán, hogy kamu. Egész pontosan megrendezett jelenetről van szó, amit egy brazil Instagram-híresség, a kétmillió követővel bíró Lucas Albert posztolt ki még múlt vasárnap, azzal a szöveggel, hogy a barátai nem hívták meg egy utcai barbecue-buliba, amiért ő így állt bosszút.

Az elszabadult megosztáshullámot látva Lucas Albert kedden olyan instasztorit posztolt, amiben már olyan feliratok utaltak a híressé vált posztjára, mint a “fake news”, illetve azt is kiírta, hogy “csak a barátaimmal viccelődtünk”.

Ez azonban természetesen jóval kevesebb emberhez jutott el, mint a megosztott videó, úgyhogy a cucc továbbra is tempósan terjed, aminek csak az vet véget, hogy ha igaz lenne, akkor sem érdekelne senkit pár napon túl. (via 10daily)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.