Kaposvári iskola- és óvodaigazgatót meneszthetett a megyéspüspök

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A nyári szünet kellős közepén menesztette a kaposvári megyéspüspök, Varga László a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola igazgatóját, Godó Lászlót, írja a helyi Kapos-T oldal alapján az Index

A helyi oldal információi szerint az iskolaigazgatót „bizalomvesztés miatt” váltották le, és a pedagógusi munkaviszonyát is megszüntették. A megyéspüspök emellett a Szent Margit Katolikus Óvoda vezetőjét, Mészáros Ágnest is menesztette.Mindkét intézményvezető régóta volt a posztján. 

A lap megkereste az érintetteket, a Kaposvári Egyházmegye későbbre ígért tájékoztatást, az óvodaigazgató, Mészáros Ágnes megerősítette leváltását, mint még várja a hivatalos levelet a püspökségtől a részletekkel.

Nemrég Győrben mozdította el Veres András püspök egy helyi iskolaközpont igazgatóját, ami miatt akkor még tüntetést is szerveztek a szülők, de hiába: a püspök nem tudta megváltoztatni saját döntését

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.