Kaposvári iskola- és óvodaigazgatót meneszthetett a megyéspüspök

A nyári szünet kellős közepén menesztette a kaposvári megyéspüspök, Varga László a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola igazgatóját, Godó Lászlót, írja a helyi Kapos-T oldal alapján az Index

A helyi oldal információi szerint az iskolaigazgatót „bizalomvesztés miatt” váltották le, és a pedagógusi munkaviszonyát is megszüntették. A megyéspüspök emellett a Szent Margit Katolikus Óvoda vezetőjét, Mészáros Ágnest is menesztette.Mindkét intézményvezető régóta volt a posztján. 

A lap megkereste az érintetteket, a Kaposvári Egyházmegye későbbre ígért tájékoztatást, az óvodaigazgató, Mészáros Ágnes megerősítette leváltását, mint még várja a hivatalos levelet a püspökségtől a részletekkel.

Nemrég Győrben mozdította el Veres András püspök egy helyi iskolaközpont igazgatóját, ami miatt akkor még tüntetést is szerveztek a szülők, de hiába: a püspök nem tudta megváltoztatni saját döntését

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.