Trump elhatárolódott a „Küldjék vissza!” mondatot skandálóktól

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Írtunk mi is arról, hogy komoly felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban az a felvétel, melyen Donald Trump látható szerda este egy kampánygyűlésen, ahol a demokrata Ilhan Omar képviselőnőt támadta, mire a jelenlévők egy jelentős része a „Küldjék vissza!” skandálásba kezdett, utalva arra, hogy Omar nem az Egyesült Államokban született. 

Fotó: Zach Gibson/AFP

A képviselőnő közel 30 éve, gyerekként érkezett az országba Szomáliából, ahonnan a családja a polgárháború miatt menekült el. 

Csütörtökön Trump amerikai újságíróknak elmondta, hogy nem örült a skandálásnak, és nem ért vele egyet. Azt nem fejtette ki, hogy pontosan mivel nem értett egyet. Ez csak azért is érdekes lenne, mert Trump pár napja épp azzal támadott négy nem fehér bőrszínű demokrata képviselőnőt, hogy menjenek haza és ott tegyenek inkább rendet. A négy politikus közül hárman amúgy az Egyesült Államokban születtek. (BBC)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.